Целите

    Замислих се за бъдещето. Навярно всеки от нас го прави. Колко пъти през живота си сте се питали, "а, сега накъде ? " ? За жалост на всяко следващо поколение му се налага все по-често да разсъждава върху подобни въпроси. Но ако трябва да се вземе решение, окончателно и веднъж завинаги, какво би било то?
  I) Помислете "какво искате от живота" 
    Но нека това не са пари, щастие, много късмет или всичко това на куп, примерно да спечелите от тотото. Задайте си въпроса, какво искате да постигнете, а не отговаряйте на въпроса, какви облаги би ви донесло това начинание, защото това е най-честата заблуда, в която изпадат хората. Вярно е, че във времето , в което живеем всяко от по-горе изброените неща е от изключителна важност. Нито парите, нито щастието, нито образованието, нито дори късмета са за пренебрегване, но за да получите всяко едно от тях, трябва да се насочите към нещо, в което сте добри и което ви доставя удоволствие. Но не трябва да забравяте това, че зад всичко хубаво стой здрав труд и много упоритост, защото нищо не идва даром.  Това е и следващата стъпка.
II) Работи здраво за целта си 
   След като си отговорите на въпроса, какво искате, е времето да се захванете за работа. Не се притеснявайте от факта, че по пътя към целта си, ще Ви се налага да се занимавате с неща, които нямат общо с това, което искате. Ще трябва да извървите дълъг път, преди да се посветите изцяло на това, което обичате. Поради невъзможността да хвърляте максимални усилия в мечтата си, трябва да имате упоритостта да не се отказвате и да се примирите, че няма нещата да станат в момента, в които ги поискате. С малки крачки се постига всичко. Та, ако трябва да се изведе някаква формула, тя би могла да бъде:
(Голяма упоритост+бавно напредване -негативна настройка) *много труд= постигане на желаната цел.
III) Околните
   Околните (твоите близки, приятели, познати, роднини) са като нож с две остриета. Могат да бъдат опора и стимул, но и пречка. Понякога живота, който живеят близките ти, ги възпира да направят обективна преценка и биха били против избора ти, но това не трябва да те спира. Тъй като главно, хората се безпокоят за парите, защото са основен фактор в нашия живот (за жалост), близките ти, под претекст, че не е мечтата ти не е доходоносна, биха били против нея. Разбира се, че трябва да обърнеш внимание на тази забележка, но има и друга страна на нещата, че ако имаш достатъчно смелост и дадеш максималното от себе си в дадена област, ти би могъл да станеш достатъчно добър, за да имаш добър стандарт на живот.
    Както един мой приятел ми каза, ако положиш достатъчно усилия, дори да нямаш и понятие от това, с което се захващаш, ще успееш.
   И за накрая, трудно е да разбереш , какво искаш, трудно е да го постигнеш, а и външната намеса, не винаги оказва положително влияние, но ако желаеш нещо, трябва да се подготвиш за много трудности, но и за прекрасен живот, с това което те прави щастлив.

Коментари