Град на небесен огън - Касандра Клеър

Ave atque vale ! 


Здравейте,


    напоследък обръщах много внимание на фен фикшъна и не съм правила ревюта на книги, затова днес реших да Ви представя книгата "Град на небесен огън" от Касандра Клеър. Тази книга е много скъпа за мен, въпреки че излезе  преди една седмица в България. Цялата поредица ("Реликвите на смъртните") остави в мен много емоции, които много малко книги са пробуждали в сърцето ми. Хората са различни и не очаквам за всеки от вас книгата да е толкова интересна, колкото беше за мен, но се надявам, че чрез това ревю ще разбудя любопитството Ви поне малко.

Клеъри Фрей е на път да се сблъска с най-голямо изпитание в живота си- нейния брат Джонатан или както той иска да го наричат Себастиан. Какво се очаква да направи тя, когато живота на всички ловци на сенки е в нейните ръце, а във вените на брат и тече демонска кръв ? За нейно щастие, тя има подкрепата на своите приятели и любовта на живота и-Джейс Херондейл, който също не е обикновен. Като носител на небесния огън, само Джейс може да унищожи Себастиан и неговата армия от помрачени ловци на сенки, но за жалост небесният огън е силно оръжие и е труден за контролиране.
Джонатан и Клеъри Моргенстърн
"Ако не мога да преместя рая, ще вдигна ада."  (Acheronta Movebo)- това са думи на Себастиан, заради които Клеъри, Джейс и техните приятели тръгват на епично пътешествие през измеренията, докато не стигат Едом - царството на Джонатан.
Дали ще го победят, дали ще понесат жертви, трябва ли да пожертват любовта в името на оцеляването на света ? Дали любовта е спасение или разруха ? Всичко това се разкрива в шестата и последна книга от "Реликвите на смъртните", в която кошмарите оживяват и любовта се доказва чрез действия.

Коментари