"Никога, никога" -Колийн Хувър и Тарин Фишър (ревю)

"Никога, никога"
Колийн Хувър и Тарин Фишър



Книгата "Никога, никога" на писателките Колийн Хувър и Тарин Фишър се отличава с това, че не е типичната любовна история, нито тривиалния мистериозен случай. Загадачност и романтика се преплитат и държат читателя в напрежение какво ще се случи в следващата глава на книгата. 

 "Никога, никога" не е преведена в България, но затова пък е първата книга от поредица носеща същото име. Книгата е изключително леко четиво и е приятна за прекарване на следобеда размишлявайки върху загадката в книгата. 

В книгата се разказва за момче и момиче (Чарли и Сайлъс), които по средата на учебния ден, сякаш се будят от някакъв сън без да имат  никакви спомени за себе си и за животите си. Постепенно двамата млади обединяват усилия, за да разкрият мистерията със загубата им на памет и се натъкват на това, че всъщност двамата са гаджета от 4 години. Постепенно откриват и други неща за себе си и за връзката си, докато увлечението, което явно са изпитвали един към друг не се подновява. Цялата книга е увлекателно написана и читателя не може да предвиди какво ще се случи в нито един момент, което лично на мен ми хареса много. Финалът на книгата ме шокира още повече, защото не очаквах един отговор на мистерията , всъщност да ме накара да си задавам още повече въпроси. 

Героите са доста специфични, тъй като те не знаят нищо за себе си и все пак показват различни черти от характерите си през цялото време. Чарли е независима и мрази да изглежда слаба, докато Сайлъс е лудо влюбен в нея и се опитва да я спечели на всяка цена. Двамата герои са коренно различни, дори начина им на живот е различен, но те все пак някак се допълват и както казва икономката на Сайлъс :
"Ти обичаше това момиче от преди да можеш да ходиш." 
Сайлъс е бил доброто момче, живеещо в прекрасен дом, гордостта на семейството си, перфектен във всичко, докато Чарли открива че живее в разрушено семейство и в посредствен дом. Двамата са като Ин и Ян, които независимо различията си трябва да бъдат заедно и според мен, това че са си загубили паметта (единствено те, от всичките им познати), е доказателство, че те трябва да бъдат заедно, защото могат да разчитат единствено един на друг.

-Ще те накарам да се влюбиш в мен отново. 
                                                                      -Сайлъс  

"Никога, никога" е смесица от няколко жанра, защото има елементи на романтична книга, на young-adult и малко фентъзи (когато гледаха на Чарли и Сайлъс на карти таро). Смятам, че книгата си заслужава, защото е запленяваща и поддържа любопитството на читателя. Разбира се има и слаби моменти, но като цяло е приятно четиво, с което можете да прекарате известно време.



Коментари