"Въздигната"-Аманда Хокинг (поредица"Трил")

"Въздигната"
Аманда Хокинг
  "Въздигната" е третата книга от поредицата "Трил"  на писателката Аманда Хокинг. Тази книга ни връща в света на троловете и двете враждуващи общности - Трил и Витра. Съдбата на главната геройня- Уенди е много оплетена, тъй като от нея зависи , дали общността и ще оцелее или всички ще загинат, а освен това , тя се намира между три момчета, които се борят за сърцето и. 
"Не искам само една нощ. Искам всички нощи. Искам те цялата, завинаги."- Локи Стаад
   Моето лично мнение за тази поредица е, че авторката умело е пресъздала един различен свят, добре скрит с тайните си от обикновените хора. Книгите носят духа на приказките, които всеки е чувал като дете- за принцеси и принцове, и за магия. Това, което най-много ми хареса в книгата, а и в цялата поредица е, как конфликтите са смесени с личните драми на главната геройня - Уенди и колко точно са предадени нейните съмнения, чувства и страхове. Краят на книгата изключително много ме трогна, тъй като е изпълнен с много екшън, любов и сантиментални сцени. 
  
   В първата книга не бях особено очарована от Уенди, смятах я за безхарактерна, а и романсът, който имаше със своят "защитник" - Фин, не ми се струваше, чак толкова интересен. Но към края на първата книга, геройнята започна да се променя, което се виждаше и във втората книга, докато в последната, вече не беше онова момиче описано в книгата "Подменена". Главната геройня е представена точно като кралицата, която всички други персонажи чакаха да се появи и това е описано по -изключително интересен начин. 
"Когато нещо е важно за теб, ти се опитваш да го запазиш в безопасност."
***Спойлер***
Частта, където Уенди е принудена да се омъжи за един от най-добрите си приятели-Тове, за да има общността им добър крал, за мен беше много интересна. Отношенията между двамата са много спокойни и те взаймно се подкрепят, но се забелязва колко всъщност не е за тях брака и пречи на взаимоотношенията им. Бях облекчена почти колкото Уенди, когато Тове и предложи да се разделят. И той, и тя имат право на щастие и беше хубаво, че поне това мина без никакви усложнения, защото в книгата си имаше достатъчно премеждия. Изключително много ме издразни, как е представен Фин, нейният закрилник и част от следотърсачите в замъка. Той е представен, като силен, независим и мъдър, но всъщност както той сам си признави по-късно, е бил прекалено уплашен да бъде с Уенди и не се е борил за нея, а когато вижда, че тя има чувства към друг, започна да ревнува. Уенди освен, че се разкъсва между брака си, новото момче в живота си, отделно трябва да опази кралството си от баща си и да се пребори със загубата на майка си, а Фин я кара да започне да мисли и за него и какво е можело да има между тях, предвид че той самия е твърдо против това.
"- Не е така, както изглежда.- каза Уенди
- Изглеждаше, сякаш си беше пъхнала езика в гърлото му. -изръмжа Фин, гледайки нервно. 
- Е, значи все пак, си видял правилно.- отвърна Локи, нагло. " 
 Затова единствения персонаж, който ми влезе под кожата от самото му представяне беше Локи. Арогантен, зашеметяващ, закачлив и лудо влюбен в Уенди, той е лошото момче, което се оказва с меко сърце и всички хлътват по него. Всяка дума, която казваше се забиваше в съзнанието ми и чаках с нетърпение следващата му поява в книгата. Точно това е и една от причините да обожавам края на книгата.Той ме накара да се размечтая и да се натъжа от приятните емоции, които остави в мен. 
"- Всичко през което минах  - започна Локи - заради теб, си струваше."
***Край на спойлер***

Поредицата "Трил"  не е толкова популярна в България, но мисля че е подценявана, затова горещо ви я препоръчвам. Подходяща е за всички, които искат екшън и сантименталност, умерено смесени до получаването тази хубава книга. 


Оценка:9/10

Коментари