10 причини да излизате с момиче, което чете

Да, може би в днешно време има все по-малко момичета и хора, като цяло, които четат и да са запленени от книгите,но въпреки това ще видите, че си заслужава да потърсите такива хора, защото няма да остането разочаровани.
В случай, че се чудите "Защо пък да излизам точно с момиче, което чете" , прочетете следващите редове и ще разберете!


1)Четящият човек не просто говори, той общува:

Четенето развива мисленето и обогатява речника, затова вашето момиче ще ви смайва със сложните изречения, които развива, но и ще ви очарова с мейлите си и всичките съобщения, които ще получите от тях.
2)Четящият човек е добър слушател и е съпричастен:
Книгите ни учат да опознаваме хората- тяхното мислене, техния характер и техните действия. Затова ако излизате с момиче, което чете, тя ще изслуша вашата история до край, ще ви зададе множество въпроси, но накрая ще остане до вас и ще ви бъде упора. Как да пропуснеш нещо такова ?!
3)Четящият човек обича собственото си пространство:
Може вашето момиче да е самостоятелно и да не се нуждае винаги да е до вас, но погледнете на това от хубавата страна- тя ще ви остави да правите, каквото искате (стига да не и изневерявате) и няма да мрънка да прекарвате всяка свободна(и не само) минута заедно. Освен това, четящите хора знаят много добре, как да се забавляват сами и дори понякога да ви се струва, че ви игнорират, те просто ще се запленени от следващия роман, който са започнали да четат.
4)Четящият човек притежава критично мислене:
Множеството книги, които е прочело вашето момиче е създало мисленете и много критично, затова може да е трудно да я спечелите в началото. Тя няма да е от тези момичета, които ще намерите в ъгъла на някой бар с приглушена светлина и много цигарен дим, тя ще си стои кротко в дома си и ще се наслаждава на поредната книга. Но веднъж щом я намерите и я спечелите, знайте че можете да се допитате до нея за важни решения и когато имате проблем и тя ще ви даде ценни съвети, защото четящите момичета умеят да виждат скритите възможности.
5) Четящият човек е любопитен:
Освен, че момичето, с което излизате ще вмъква в разговорите ви най-различни странични и интересни факти, тя ще се интересува и от вашите занимания. Ще иска да научи повече за вас, за това, което обичате и за това, което ви харесва да правите и винаги ще се чувствате обгрижвани. Освен това, никога няма да ви е скучно, защото четящите хора имат неизчерпаем източник на интересни истории, интересни факти и идеи, които иска да осъществите.
6)Четящият човек се забавлява лесно и не е претенциозен:
Чудите се, как по-точно можете да се забавлявате с един "книжен плъх"- лесно, заведете го в книжарница и гледайте, как с часове всякакви настроения преминават по лицето му, как всяка книга, до която се докосва, кара сърцето му да тупти учестено и как се радва, като малко дете. Какво повече, четящия човек не е претенциозен, няма нужда да прекарвате часове в мола, за да се чудите, коя рокля, бижу или парфюм ще се хареса повече на момичето ви, достатъчно е да отидете до близката книжарница и да и вземете книга. Няма никакви рискове, тя ще я заобича веднага, дори вече да я е чела.
7) Четящият човек е наблюдателен и запомня всеки детайл:
Любимия ви цвят? Рожденният ви ден? Вашето момиче, ще помни всяка малка подробност за вас и ще ви накара да се почувствате специални. Разбира се, тя ще помни и всяко ваше прегрешение и едва ли ще се измъкнете само с едно извинение. Но от друга страна всеки мил жест към нея, ще бъде запомнем до края на живота и и ще си спомня винаги с усмивка за него.
8)Четящият човек е мъдър:
Да разговаряш с четящ човек е уникално занимание. Той може да говори по всякакви теми, да вмъква остроумни закачки и интересни факти, но също и да ви дава съвети и примери от живота. Всичко това, четящото момиче е научило от книгите. Тя може да ви засипе с мъдрости, не само на известни писатели, но и лично нейни. Затова никога няма да ви стане скучно с такова момиче, ако не друго поне ще получите много ценни съвети от нея.
9)Четящият човек е много хора събрани в един човек:
Може да ви се струва, че момичете, с което излизате е болно от Шизофрения, но не се стряскайте, тя няма психологически проблеми, а просто е добила много житейски опит от книгите и е опознала хиляди хора чрез тях. Докато четеш, ти опознаваш хиляди истории и после несъзнателно ги прехвърляш в живота и те рефлектират и върху собственото ти държание, макар и несъзнателно. Затова да излизаш с момиче, което чете е като да излизаш с професор, романтик, изследовател, митично същество и живота- напълно различни и несравними неща, но такива, които ще те накарат да изживееш хиляди различни живота....с нея.
10) Не излизай с момиче, което чете !!!
И за последно, не излизайте с такова момиче, ако не сте сигурно, какво искате, ако не можете да я оцените, ако не сте склонни да прекарате часове слушайки  за поредната и мания и за нещата, които я карат да се смее и да плаче. Стойте далеч от четящите момичета, защото те може да стоят кротко в кафенето, в автобуса, на прозореца на стаята си с книга в ръка, но умът им е жив и ще направи живота ви дяволски труден. Дяволски труден,но и изпълнен със смисъл, защото само четящите момичета могат да ви покажат баланса в живота и как да му се насладите истински!



Коментари