"Училище за вампири" - П.С. Каст и Кристин Каст ("Домът на нощта')

"Училище за вампири" - П.С. Каст и Кристин Каст
Една история за момиче-вампир. Съвсем обикновена на пръв поглед, но в действителност пълна с много интересни случки, хумор и напрежение. 
Какво е да си белязан и да знаеш, че ще се превърнеш във вампир ? За Зоуи Редбърд, това е краят на света или поне си мисли така, докато не постъпва в Дома на нощта. Тя трябва да започне нов живот, без семейството си и старите си приятели, но за сметка на това открива нови и дори разбира, че притежава специални сили, които не са присъщи даже за вампирите. 
Във всяка книга от поредицата, Зоуи трябва да се изправи пред нови и нови предизвикателства, за да може да спре злото, което тегне над цялото вампирско общество, а по-късно, дори над целия свят.
Моето лично мнение за тази книга е, че е приятна и забавна. Ако търсите нещо, с което да разнообразите ежедневието си или просто да релаксирате през уикенда, то книгата ще ви хареса. Авторите на тази книга, са майка и дъщеря, което подпомага книгата да има увлекателен сюжет и в същото време да представи точно как изглеждат отношенията между тинейджърите, как протича техния живот и с какви проблеми се сблъскват. 
Разбира се, че поредицата има своите слабости и могат да се намерят несъвършенства, но в крайна сметка кой е способен да напише 12 книги и да не допусне поне една грешка ?
Всичко е във ваши ръце и се ръководи от собственият Ви вкус, ако сюжета Ви е заинтригувл поне малко, тогава тръгвайте към най-близката книжарница, а след това се потопете в света на Дома на нощта. Ако пък не сте почитатели на вампирските истории, следете блога ми и Ви гарантирам, че ще намерите книга, която ще Ви грабне, дори само с резюмето си. 


Коментари