"Изчезналият герой" -Рик Риърдън

"Изчезналият герой"
Рик Риърдън

Рик Риърдън продължава да разпалва въображението на читателите си и да ги въвежда в света на древногръцките митове и легенди с новата си поредица "Героите на Олимп". Достойно продължение на първата му поредица "Пърси Джаксън и боговете на Олимп". 

  
"Изчезналият герой" е първата книга от поредицата и разказва за живота на Джейсън- съвсем обикновено момче, което обаче не си спомня нищо за живота си и мистериозно се озовава в автобус заедно с гаджето си - Пайпър и най-добрия си приятел Лио, въпреки че може да се закълне, че никога не ги е виждал. Но странното започва, когато децата биват връхлетени от буря, която очевидно се опитва да ги убие, а учителят им се оказва сатир (получовек-полукозел).

Макар Джейсън да не помни нищо от миналото си, той се озовава в центъра на конфликт, който се разразява за втори път в човешката история и има за цел да покаже на боговете, че не трябва да обръщат гръб на децата си, а да си помагат заедно. В книгата са споменати и героите от предната поредица- Пърси Джаксън, Анабет Чейс и Талия Грейс. Заедно с новите герои, които са главни за поредицата "Героите на Олимп", Рик Риърдън разширява света на полубоговете и историите от лагера на нечистокръвните. 

Моето мнение за книгата е, че тя е изключително увлекателна. В началото и са представени загадки, които да края се разрешават по изключително интересен начин и това поддържа интереса на читателя страница след страница. Ако пък сте чели първата поредица на Рик Риърдън, тогава сте наясно с неговия стил на писане, които с необикновен реализъм описва древногръцките митове и успява да ги пресъздаде в рамките на сегашния XXI век.


Книгата е публикувана от издателство "Егмонт", но може да бъде намерена и във всички други книжарници.

Оценка от блога: 10/10



Коментари